Anwar Ibrahim Dituduh Liwat Lagi! Anwar Accused of Sodomy Again!!!

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

What? Anwar Ibrahim accused of sodomy again? Am I hearing this correctly? Honestly, I’m not really a fan of him but to accused him twice after the first accusation 10 years ago seems like a bad political strategy. I don’t know whether it is true or not, but please, not this issue again. Yes, he was an old boy from “Koleq”, MCKK, but please don’t simply associate that with that ill behaviour. After all, do we want our kids to ask what is “liwat“? How do you plan to answer that? 😉

Our country has seen enough of sexual related issue related to higher political profile such as Chua Soi Lek and others… the others are more towards negative rumors… So, let’s not make a big fuss about this issue. Let’s stop all this nonsense bickering.

Following is the story borrowed from Malaysiakini. Check it out (incase you haven’t read the story)…

Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata laporan polis yang dibuat terhadapnya yang mendakwa beliau telah meliwat seorang kakitanganya, adalah satu rekaan semata-mata.

Dalam satu kenyataannya awal pagi ini, Anwar percayai ia adalah ulangan daripada apa yang berlaku pada 1998 di mana dakwaan yang sama dilemparkan terhadapnya secara paksaan.

Katanya, ia jelas merupakan satu percubaan terdesak regim Barisan Nasional (BN) untuk menyekat pergerakan rakyat Malayaia ke arah kebebasan, demokrasi dan keadilan.

Laporan tersebut dibuat oleh mangsa yang berusia 23 tahun di balai polis Jalan Travers jam 6 petang tadi. Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Muhammad Sabtu Osman mengesahkan laporan tersebut dibuat.

PKR telah menghantar SMS mengatakan bahawa polis telah menahan pembantu Anwar, Saiful Bahari petang semalam dan memaksanya membuat laporan polis yang dia diliwat oleh Anwar.

Ia menambah, polis dijangka menangkap Anwar tidak lama lagi.

Menurut kenyataan itu lagi, Anwar berkata laporan tersebut diatur oleh pihak-pihak yang berkepentingan untuk “menyerangnya” sebagai tindak balas terhadap bukti yang diperolehinya, yang membabitkan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan dan Peguam Negara, Tan Sri Gani Patail berhubung salahlaku,termasuk mereka bukti dalam kes-kes terhadapnya pada 1998-1999.

Bagaimanapun, tegas Anwar, perbuatan tersebut tidak akan menghalang beliau daripada mendedahkan perkara itu kepada orang ramai.
Tegakkan keadilan

Sehubungan itu, beliau menggesa rakyat Malaysia menentang kuasa tekanan dari pihak kerajaan dalam tempoh beberapa hari dan minggu-minggu yang akan datang.

Anwar berkata, pihaknya menjangka pihak media, badan kehakiman dan pasukan polis akan dikawal oleh pihak eksekutif.

Sebagai susulan kepada pilihanraya umum 8 Mac lalu, Anwar menegaskan bahawa rakyat mesti meningkatkan kekuatan dan kesungguhan ke arah mencapai kebebasan dan keadilan untuk semua rakyat.

Sementara itu, semakin ramai penyokong Anwar kini berkumpul di Hotel Quality Shah Alam awal pagi ini ekoran satu laporan polis oleh seorang kakitangannya yang mendakwa dilihat oleh Ketua Umum PKR itu.

Anwar, bekas timbalan perdana menteri dan menteri kewangan, dipecat dari kerajaan pada 1997 kerana didakwa menyalahguna kuasa atau terbabit dalam perbuatan liwat.

Pada 1999, beliau dijatuhkan hukuman penjara enam tahun atas tuduhan salahguna kuasa dan pada tahun 2000, dijatuhkan hukuman sembilan tahun penjara atas tuduhan liwat.

Bagaimanapun, pada 2004, Mahkamah Persekutuan telah membatalkan sabitan hukuman tersebut dan membebaskan Anwar.

Anwar mendakwa tuduhan terhadapnya itu merupakan satu konspirasi politik terhadapnya, tetapi kerajaan menafikannya.

Sumber : Malaysiakini

Share and Enjoy

You may also like...

23 Responses

  1. cyza says:

    @ Alie,

    Ha’a! Yes. When I heard the news just now…. I whispered…Not a gain!!!

  2. budeen says:

    sapa ada kuasa dia boleh buat apa saja.. hmmm..

  3. cyza says:

    @ Budeen,

    That’s something truly not correct to do. Allah Maha Mengetahui…

  4. mr merapu says:

    so, how do you like this plugin. easier to use right?

  5. cyza says:

    Ha’a…
    Easy la bro…
    Thanks for your hand…. 🙂
    But how to put the small icon/photo

  6. mr merapu says:

    the orange guy? i think that comes together with the plugin, u hv to check the details.

    if it does, then all u need to do is register with gravatar.com. when u signed in with your email, your photo will come out

  7. leeya says:

    sudahla tu… bosan dengan anwar ne……….. dia kot sendiri sengaja timbulkan isu liwat lagi ne untuk pinta simpati.. dia x boleh tunngu 5 tahun lagi untuk pilihan raya agaknya..

  8. cyza says:

    No comment…

  9. budeen says:

    one fine day, the right will prevails.. laknat si durjana, if not now hereafter..

  10. am says:

    I heard the guy been paid 200m “paksa rela” untuk mengaku “having” with him..

  11. cyza says:

    200m means 200,000,000 ke? If it is in RM, than that’s hell lots of money….Berapa keturunan pun tak habis…

    But, if it is in US $, then lagi lah berkali-kali ganda banyak nya…

    But, if it is in Rupiah…kira ok gak laaa….. sapa nak bagi…cuma tak berbaloi lah…. 😉

  12. muntaha says:

    Anwar terliwat lagi.
    Becareful to this man. He seem like Jewis. Very checky & fo him keadilan is for him only. Simillar to Israel… Keadilan must fevour to jews only.

    Pi lah liwat kambimg boyer..!

  13. akusangsi says:

    Relax la beb! aku dah muak dengar kisah anwar liwat ni, tak habis2. Tapi apa yang kita tengok , yang buat repot tu orang dia jugak. Mamat saiful ni akan buat media con nanti. Dengar lah apa dia cakap. Aku sangsi dgn anwar. Dia licik. Dia dak terdesak nak sgt jadi PM (power crazy maybe). 16sept nak takover govt konon. Dia kata dulu ada 18 mp barisan nak join tapi sekarang 4 pulak. Namun 4 mp ni pun tak ingin join. Now anwar try to drag IGP and AG pulak. Macam alih cerita je. Siasat belum selesai , dia dah sibuk dgn teori konspirasi dia , blame the govt , the police , hakim. Cepat kasi tau sapa Mp nak jump ship tu!. Jgn cerita aje. Dia bijak main sentimen dan emosi rakyat. I think govt bawah P Lah tak sekejam tu nak kenakan anwar sbb dia gentlement dan humble. Tun Mahathir bantai dia , dia sabar and cool. Kalau orang lain , dah lama Mahathr kena. Satu lagi dia tau Mahathir byk jasa dia respek walaupun nampak mahathir agak melampau! Balik pada cerita Anwar , biar polis buat keja dia. Kalau tak salah apa nak takut.
    Aku sangsi dgn Anwar….

  14. cyza says:

    Ntah la…. Pakcik tak tau…

  15. videono says:

    rasanya dah ramai orang lupa pasal ni sebab kes debat anwar semalam..

  16. cyza says:

    Ye, tapi pastu kena tangkap pasal kes tu balik… Ape lah nak jadik?!!!

  17. benganglah says:

    Dia kata nak bersumpah kat masjid (anwar) lah. mana dia, aku tunggu gak. kita leh tengok sapa berani main dengan Allah. atau pun kita ramai-ramai baca yasin mintak allah tunjukkan bala kepada orang yang salah. ajak Anwar baca sekali kalu dia berani. BERANI KERANA BENAR. JOM LAH.insyaalah kalu rami-ramai satu malaysia baca mesti jadik punye.

  18. budeen says:

    hai, emosi nampak.. kalau benda busuk sembunyi lama2 keluar jgk bau dia.. yakin & percaya jela..

  19. cyza says:

    I’ll just wait and see. I don’t want to pre judge anybody. Remeber God knows and can see everything…

  20. budeen says:

    kita tunggu bau tu keluar dari sebelah mana.. boleh jadi sebelah anwar, boleh jadi sebelah lagi satu.. only God knows

  21. akusangsi says:

    Anwar nie sudah main tarik tali. Nak DNA tak bagi. Kalau takut sgt ,pakai personal doc dia buat. Berani kerana benar. Orang PAS dah bengan dgn dia. Pasal kes liwat dia satu kapal PR tanggung malu. Lagi pun Anwar berlagak mcm leader PR. Budak saiful dgn tenang bagi kerjasama dgn polis. Kesian Azizah…Tanggung malu dalam diam. Dia kata nak umum tempat dia nak bertanding dalam masa terdekat ni. Kita tengok saja la belalang…Jauhkan malaysia ku ni dari pemimpin mcm ni. Orang Amerika n Yahudi sedang perhatikan kes ini. Dia bagu support agaknya. Elok si Anwar buka kandang kambing Boer! . Stock sentiasa ada……. (salam sejantera cyza)

  22. cyza says:

    Aku suka dekat idea buka kandang KAMBING BOER… Cool idea…
    Salam sejahtera pada mu jua “aku sangsi”…

Leave a Reply

Your email address will not be published.