Adsense Tip #2

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

This is the continuation of the adsense tip #1 that I’m sharing with my fellow blog readers. Ok, due to time constraint, I’m going to make just a short, simple but important post. The tips I’m giving now is very important if you don’t have much time available to spend for your online empire.

For a start, create 5 static websites with unique content and super good keywords.

Yes, you heard me right. It’s not necessary to create a blog with certain niche to make money with Adsense. A simple static website with powerful keyword and unique content is going to bring you fortune. Get the keywords from Google keyword tools as I mentioned in the previous post. Buy the domains and use the keyword in the domain. Create 3-5 very good and unique articles and place them in your static website. Position your adsense code for 336 x 280 Large Rectangle between the title and content. You can also place adsense link and other adsense content surrounding the content.

Why I say create 5 websites? This is just for a start. You need to do some tweaking and monitoring as well as some promotion activity. Take note of the date you release and added content in the blog. Then for each website (you have 5, remember), write or manipulate or get somebody to write articles. You need to have at least 1 article per day submitted for 1 of your websites. That means in 5 days you’ll have 5 articles submitted, to 5 different niches. You can do more than this if you have the time. I’m just imagining the worse case scenario, in case you are damn busy. If you have spare times, you can do more. You can use the article making software to help you execute this job. So, after writing those articles, submit them to article directory such as ezinearticles.com. Continuously post your articles there and you’ll see some traffic coming to your website(s), an improvement of ranking to your website(s) and improvement in search engine position to your website(s).

OK, that’s all. Those are very simple tips that is not very difficult to understand. For further tips, please check my coming adsense tip…

Share and Enjoy

You may also like...

14 Responses

  1. Abu Samah says:

    panjang nya ,boleh buat ebook ni,ada berapa tip.

  2. cyza says:

    Ntahla abu, aku share je tips yang aku praktik kan…Kalau ada banyak, compilekan je dan bagi kat sapa2 free. Info ini ada banyak dalam internet, aku pakai dan guna, dan buat post je…share pada sesapa yang nak belajar…

  3. samdaddycool says:

    Untuk teknik kedua ni, kalau maintain, berapa ‘roughly income’ boleh dapat? (berdasarkan pengalaman ko..)

  4. cyza says:

    Susah nak cakap juga bro sebab lain web/blog, maka lain keyword, maka lain juga performance nya. So, it really depends on several factors.

    Tapi kalau ikut pengalaman aku, boleh lah dapat range dalam $2 – $12 per day per site. Tengok juga trafik dan backlinks serta kualiti article.

    Utk tambahan, kalau ada modal, letak adwords. Ini tricky sikit, sebab kalau kita kurang pandai nak optimize, maka takut meniaga takde untung maaaa….sebab kita beli trafik tapi kalau click yang datang kat site kita kurang, maka biznes kita rugi…sebab tu penentuan keyword, geo position dan sebagainya…

  5. titan says:

    em..leh tak la selang atau perenggan. Susah woo mau baca..

  6. cyza says:

    Ye lah titan…
    Aku akan usaha kan supaya dia ok balik…i mean perenggan dia ada balik la…

  7. fahmi says:

    thanx bro..ni yg aku nk cari info2 macam nie..ilmu dikongsi bersama..thanx..nie aku nk try register domain free kt co.tv.. cume nk tanyer pasal dns..nk setup kat mana ye untuk kita parked domain kat adsense..thanx

  8. cyza says:

    Fahmi,

    Selamat datang ke teratak cyber aku ni…hehe…
    Silalah register co.tv copek2…
    aku tak sempat lagi nak gode-gode pasal dns cuma aku ada satu panduan ringkas yang aku dapat dari WC pasal nak setup adsense for domain utk co.cc. Kalau ko nak, email aku guna contact form…nanti aku send kan panduan setup adsense for domain tu… ok

  9. fahmi says:

    hehehehe..thanx bro..aku dah daftarkan dua domain n dah parked kat adsense..tggu approval..pasal setup DNS dah setel..cari sendirik..hehehe..so, tggl lagi satu domain nk bli..aku dah dapat idea sebab bro dah bgtau cari kat google adword keyword tool..so,leh cari high pay keyword+low competition advetiser..hehehhe..thanx a lot..ape2 hal keep in touch..ilmu bro amat berguna..

  10. cyza says:

    No problemo…
    Kalau nak lagi budget, ko daftar je lagi pakai email address lain…
    Cuma kalau nak lagi bagus, lebih elok beli domain sendiri dan developkan domain tu dan kalau power, ada option kalau nak lelong kasi jual…boleh masyuk duit lagi…

    Sekadar pandangan je…

    Tapi untuk Adsense Tip #1 tu, guna kan long tail keywords yang search volumen dia range 1000-2000 lagi bagus…

    apa2 hal pun try lah dulu…benda ni kena ada experience…dan latihan..

  11. fahmi says:

    haah..ye tak ye jugak..pakai lain emel address..tak terpikir la yg itu..thanx bro..option develope domain tue belum belajar..mgkn ada diprektik kan kemudian..cuma sekarang nk fokus AFD..yg AFC tu try jugak wat guna blogspot cuma kurang sket incomenyer..

    so, long tail keyword akan diprektikkan untuk dptkan domain free..thanx again!

    p/s: tak tido malam la gamaknyer..terus sahur..hehehe

  12. cyza says:

    Takpe, aku pun selalu camtu terutamanya waktu weekend…Lepas subuh baru tidur…haha…sibuk mentelaah ilmu internet…

  13. samdaddycool says:

    Ok.. thanks for the info. Teknik satu aku dah apply dlm 80%. So far nampak lebih effisyen. Aku nak try article making software ni.. memang memudahkan kerja!

  14. cyza says:

    Glad that you like it very much bro. I hoped it will help you boost your online biz…InsyaAllah… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.