Register Free dan Dapat Domain Baru

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Sebelum aku berangkat pergi kerja, aku nak share info ini. Kalau korang rasa takde modal untuk beli domain name untuk blog, adsense for domain atau bisnes korang, apa kata korang register free domain di co.tv. Korang boleh register premium domain dengan percuma sebanyak maksimum 3 domain. Pergilah register cepat dan dapatkan domain kegemaran korang secara percuma. Oh yea, benda ni lebih kurang je macam co.cc yang beberapa waktu lalu ada mula bagi domain free juga.

Aku takde dapat apa-apa komisyen pun, so, korang kalau berminat teruslah register pada:

co.tv

Macam aku, tadi waktu sahur aku register 3 domain free, 1 daripadanya aku buat forwarding je, manakala lagi 2 tu aku set-up wordpress baru dan tukar DNS setting ke hosting aku sendiri. So, amacam? Good luck and have funs with your free domains.

Share and Enjoy

You may also like...

22 Responses

  1. titan says:

    hoho..banyak tul dah domain free camni. takpe, nanti aku try..

  2. cyza says:

    Sila, sila booking domain anda…hehe

  3. Abu Samah says:

    Kalau guna domain free ni,lama-kelamaan akan di mahsuh kan tak…

  4. cyza says:

    Itu aku tak pasti, tapi tgk pada co.cc macam maintain je. Tapi kalau lah betul2 akan dimansuhkan (yang mana aku rasa tak), kita gunakan jelah utk projek-projek kecik dulu pun takpe, just utk generate sikit adsense ke atau apa2 tujuan lain yang ber impact kecil…

    Amcam?

  5. samdaddycool says:

    Betuk juga tu, untuk try and error.. dapat juga klik sesat adsense kan..

  6. blowie says:

    kena bayar tak lepas dh guna?
    macam co.cc lepas setahun je kena bayar 😀

  7. cyza says:

    Yes, just go and set up 3 free accounts and you have 3 website/weblogs on the way to be your money making machine.

    Tell me if you’ve try it out.

  8. cyza says:

    Hmmm itu aku tak pasti, sebab aku tak kena apa2 pun dengan co.cc. Yang co.tv ni memang aku tak tahu menahu, tapi yang aku tau free.

    Try je lah, kalau kena bayar, kalau berbaloi bayar, kalau tak, tak payah.

  9. samdaddycool says:

    Kena kiv dulu.. tengah bz setup online store. Byk kena upload.

  10. rohaizad says:

    Tapi kalau nak berblogging dengan lebih serious dan ingin mengambil hati advertiser, dapatkan domain dot com real punya.

    Zaki,
    Ini satu lagi newbie blogger yang dah menjana hanpir RM8000 dalam masa 2 bulan setengah melalui teknik Smart Blogging (www.seminarbloging.com).

    Dia student, so dia buat part-time jer. Happy blogging geng!

  11. rohaizad says:

    Adehhh… salah URL pulak. Ni URL dia:
    http://www.SeminarBlogging.com

  12. titan says:

    hehe..jangan ambil nama earncent aa..

  13. cyza says:

    Alahai…ko je lah yang amik nama tu…takkan orang lain nak amik kot… 😉

  14. cyza says:

    Ganaz brother ebay sorang kita nie…haha ebay power seller lah katakan…

  15. cyza says:

    Memang betul tu, kalau nak serious amik domain betul2 lah ye kan…cuma saja-saja suka amik domain free pun tak salah…

    Pasal seminar blogging, aku pun tengah pikir2 dan tengah tengok schedule aku time tu…not sure yet…

  16. cyza says:

    Takpe…selalu salah url pun takpe…tak kisah..member2 punya hal…hoho

  17. Adney says:

    hoho.. co.tv .. mmg cool.. free yg pnting.. tq mann

  18. cyza says:

    Yep, that’s true. It’s free and that’s good. 🙂

  19. Co.cc is now only 2 domains per account. But http://www.registry.gv.vg has
    5 free domains with full DNS control!!! Most of domain names are not taken.

  20. samdaddycool says:

    nanti lain kali aku nak setup nama earncent juga

  21. samdaddycool says:

    ganaz suatu masa dulu….

  22. Jomtonton says:

    Ala dah expired.. lau tak nak cuba jugak

Leave a Reply

Your email address will not be published.