I now have the IndoPek Channel…Yes!!!

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

poster-sinetron-ketika-cinta-bertasbih-meraih-ridho-ilahiMaybe I have not shared with you that I love watching Indonesian sinetron, movies etc. Now, the time I spent in front of our LED TV Plasma TV is longer, thanks to the IndoPek Channel from Astro.

By far one of my favourite series now is Ketika Cinta Bertasbih the series. This is truly a very good story for us to enjoy and learn. There are many positive virtues being demonstrated in this series and I strongly believe that Malaysia should have such drama created as well.

I have watched Ketika Cinta Bertasbih movie 1 and 2. During the previous Ramadhan, I followed Ketika Cinta Bertasbih Ramadhan sinetron which was the continuity of the movie. Very interesting.

OK, I cannot write now because I have to watch Astro Pelangi to see what’s going to happen to Ustazah Husna and Ustazah Anna. OK…stay tune…

Share and Enjoy

You may also like...

11 Responses

  1. noriz says:

    peminat sinetron yek!

    say tak leh layan cite indon la, napa agaknya…
    lansgung tak “in” dgn jiwa ni…huhu

  2. cyza says:

    haha…takpe…tak penting pun…Yg penting sendiri happy..betul tak?

  3. Warlord says:

    SAH! Mmg peminat tegar Bapak Bapak Ibu Ibu Pesantren, Kapan, Koran dan yg sewaktu dengannya. Hehehe!

  4. cyza says:

    nak buek camna bro…dah minat…citer ni semua orang baik2 sopan sopan…takde orang jahat…tu yang best tgk…pijak semut pun tak mati

  5. noriz says:

    hahaha, apa2 je warlord tu…
    koran pun termasuk ek….hikhikhik..

    masa dlm pantang dulu sya dok layan gak sinetron sbb mak asyik bukak je (tu yg stesen tv tak remove cite indon sbb sntiasa ada premintaan dr surirumah)
    say tngok satu cite tu, mmg best, semua baik ibarat pijak semut pun tak mati…
    tapi tiba-tiba ada lak org jahat siap bela setan pastu kepala kuar api lagi…waakakakaka..

    tu yg susah nak trima cite indon, advance sgt merepek dia…hehehe

    lepas tgok movie Malam Jumaat Kliwon dulu2, terus sya blacklist cite seram dr sana…trauma betul!

  6. cyza says:

    haha…bagus la…takpe layan je citer Glee dan lain2 di malam selasa…ikut citarasa masing2…betui tak…

  7. titan says:

    pehh..layan indopek lagi tu. haha..

  8. cyza says:

    hehe…nak buek camna…minat beb…

  9. farahaznil says:

    pergh………layan cerita indon mamat ni…tpi ketika cinta bertasbih ok lagi..jgn cerita indon yg lain..ngarut aje !

  10. farahaznil says:

    ++ kayo..tu pasai leh angkat channel byk kat astro..haha

  11. budisantoso says:

    Assallammualaikum..

    salam dari indonesia

    boleh tanya, apa di malaysia tak pernah buat film horor/ghost movie?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

custom essay writing services uk help me with homework by a research paper cheap for jean piaget online education essay pay to do my term paper