Alya’s 6th Year Old Birthday Cakes

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

I should have posted this very earlier. Unfortunately, as some of you know, I don’t have the luxury of time to do that. Orait…straight to the point. After 6 years, Alya finally had a birthday party. Not only that she had a birthday party, she also had 2 birthday cakes (within a space of 4 days). Check out her birthday cakes… hehe…

The first birthday cake is the Angry bird birthday cake. Officiated on her own birthday at house (after work). The second birthday cake was the Princes birthday cake (ordered and purchased from Secret Recipe). It weighs 6 kg and it’s really heavy!!! It is also toooooo sweet… I cannot cope with the extend of sugar in the icing of this cake… uh…

Share and Enjoy

You may also like...

14 Responses

  1. titan says:

    leh ke makan kek ni wehh..seriau aku dibuatnya..

  2. noriz says:

    wah, untung alya!
    my sis pun suka tempah kek barbie ni utk dotter dia, tpi dia akan provide sendiri barbie doll tu sbb kos patung tu je pun dah mahal kan…

  3. web host asp says:

    What a great looking Cake! I would love to see the Angry bird cake as well.

  4. farahaznil says:

    wow…..brp rm bro…mahai nihhhhhhh..har har har…..kek biaso kat secret rec.tu pun 70 n almost hundred..kalau tinggi pun dah mcm 10inch.nih..mesti lg double2 rega..heheh

  5. cyza says:

    Princess cake price punya harga is RM250++

  6. farahaznil says:

    tu diaaaaaaaaaaaaaa….tp bila dah siap..hahaha..tak sampai hati nak mkn kek tu…heheh

  7. cyza says:

    Lepas ni tak nak beli dah…too expansive dan too sweet. Sweet = manis sangat!!!

  8. farahaznil says:

    lps ni beli ice cream cake plak..dkt baskin robbins..hehe.. *kopak*

  9. cyza says:

    Memang kopak beb…Chop…tadi kata amik architecture ek? My bro #4 pun architect…

  10. noriz says:

    my sis dah serik oder kat SR, skang dia suka oder kat bakers yg meniaga dr rumah je…mereka pun buat sesedap SR but cheaper…
    siap boleh tolerate utk provide barbie doll tu so ada potongan kos lah dan minta kurang manis…hihi

  11. cyza says:

    Ye ke..kat mana tu…? boleh kasih info?

  12. noriz says:

    ada a few yg my sis tempah tpi i takde nombor sekarang sbb tu kwn2 lama dia kat ofis yg berenti keje sbb nak baut kek je…hehe

    tpi i recommend ni sbb DYMM sultan johor pun ada tempah kat dia..
    http://comelcakes.blogspot.com/

    dan juga
    http://batrisyiadelightscake.blogspot.com/

    semua ni di jb je…

  13. Ger├žekten ├žok ba?ar?l? ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published.