Analyzing My Liquid Sample

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

I’m presently in the Bioprocess lab running and testing some standards + my own samples. The Bioprocess lab is just opposite my Reaction Engineering Lab. The equipment ‘m using is called Gas Chromatography – Flame Ionization Detector (GC-FID). Don’t worry, you don’t need to memorize the name of that equipment. This is the 3rd day I have been staying put in this lab, analyzing and understanding the beahviour and identity of my samples. It’s very tricky and mysterious. But, as a Ph.D student, it is my task to solve this huge puzzle. Sometimes I play around and think hard about formulating a new reaction mechanism, and some other time I’m doing other parts of my study. Fuh…

experimentinlab

Some of my samples and standards.

experimentalsyringedisposable

That is a microsyringe. To inject very small volume, just use this syringe. It can go down to 1 microliter!!!

Sometimes I wonder, when will my Ph.D be completed!!! I need to get it done once and for all…Otherwise I’ll be insane!!!

Share and Enjoy

You may also like...

12 Responses

  1. titan says:

    haha..jangan jadi gila bro..ko tak belanja aku lagi. haha..

  2. cyza says:

    Haha…ko datang JB, kontek aku..then aku belanja ko best2 kat JB ni… 🙂

  3. titan says:

    aku selalu turun JB. Tapi belah-belah ulu tiram dengan pasir gudang. Ko celah mana ekk??

  4. cyza says:

    Aku celah Skudai la…dkt ngan UTM…Next time bila ko datang JB, roger aku, nanti kita boleh minum or makan2…Nanti aku emailkan phone number aku…MAklumlah, asyik tengok blog je…jumpa orang live mesti lagi best…So, when will be the next time you come down to JB?

  5. titan says:

    haha..itu aku tak tahu. Kalau aku turun, aku hello-heloo ko..haha..

  6. cyza says:

    Orait bro..no hal…

  7. farahaznil says:

    huh..titan kedekut….aku ko tak nak blanja pun !! hahahaha =p

  8. farahaznil says:

    1 microliter ?? wow…dasat !!! cepat tersejat..hahah

  9. Yes, you can do that. In fact, it would probably be helpful in identifying each component unless you already know the elution order of the three compounds.

  10. cyza says:

    Silap, actually 0.2 microlitter senggatannya.

  11. noriz says:

    warna kat syringe tu cam urine lak..hahahah… sorry!

  12. cyza says:

    Oh…Itu actually warna syringe, bukan warna product sample tu. It’s ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.