Malaysia Ringgit New Note (Duit Kertas Baru Ringgit Malaysia)

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Last time I asked the bank officer in CIMB UTM, when I withdrawn my Adsense, 10 days ago, she said they have not get any instruction on the new RM bank note. That was the 3rd time I asked her. Honestly, I’m anxious to see and hold the new Ringgit Malaysia currency note. It has been almost 20 years since we use the same bank note (accept for RM50 which has a newer version).

When can I get them? I’m not sure yet. Still wondering… I think all the notes are gorgeous and bright, do you think so? Following are some new Malaysia Ringgit note and new Malaysia coins that I came across the net.

One good think about the emergence of new Malaysia Ringgit notes are you can now keep the older notes (those with good condition) and then sell them in Ebay or Mudah.my. This is especially worth while if the bank note that you sell is unique. How to know if it is unique? Well, you need to learn a little bit about it…hehe

duit-kertas-baru-malaysia

Nice looking and cheerful new Ringgit Malaysia bank note.

duit-kertas-malaysia-baru

This is how the new Ringgit Malaysia 5 bank note looks – front and rear.

duitRM100barubungaraya

New significant feature in the all new Ringgit Malaysia bank note is the bright red hibiscus.

duitRM100baru

This new RM100 bank note is top 5112 in Malaysia. I wonder what number will I get soon when I own any one of the new notes.

duitRM20baru

This new Ringgit Malaysia 20 is new. I’m glad it is produced after its production being halted 20 years ago. This new RM20 bank note still has the brownish colour identity (as the one before) but it has oranges colour integrated with it. Sometimes, I feel like this is Monopoly or Saidina bank note…haha…

Share and Enjoy

You may also like...

31 Responses

  1. farahaznil says:

    hahaha…kita tgk smpi bila kita leh tahan dgn keterujaannya..ha ha ha..dulu mula2 duit rm50..pastu rm5 mcm plastik..skrng semua dah berwajah baru ! heeh

  2. titan says:

    haha..pasni, main saidina..leh pakai duit betul la. haha..

  3. cyza says:

    Yeah…adakah ini boleh dijadikan hadiah untuk contest!!!

  4. cyza says:

    Wah wah wah…orang kacak memang camtu…tak kisah tabur duit betul utk saidina…huhuh …by the way, tahniah…Alexa blog ko dah under 100K. Jeles I.

  5. titan says:

    haha..usaha 4 tahun tu. sejak aku kenal alexa dulu..memang target aku bawah 100k. sekarang yang malaysia..dah bawah 400. target baru..nak bawah 300 plak. haha..

  6. cyza says:

    I think a “kacak” guy can do it. Nothing is impossible. Ain’t it? I want to target below 500K first, as I mentioned before. Then target lower. Hopefully I can make it by the end of 2nd quarter 2012.

  7. titan says:

    ko leh buat punya. Janji, update 2 kali sehari dan rajin komen kat blog lain. Itu aje aku buat sekarang. Dah tak larat nak update lebih-lebih. Tapi blog lain..memang aku update banyak la. Untuk earncent, 2 artikel sehari dah cukup banyak bagi aku. haha..

  8. Great collection.Malaysia bank note looking very nice.Great built,I would say.
    Lovely post.

  9. farahaznil says:

    *nak blogwalking pastu calit komen tu la yg takde masa sebenarnya..huh

  10. farahaznil says:

    hahahaha…tak pasal2 kena post duit kat rumah..ngeh3x

  11. Rizal says:

    rasanya duit kertas baru akan keluar tengah tahun nanti, duit syiling baru dah start guna dah….

  12. zuls says:

    nampak menarik, harap2 duit tu jenis yang tahan lasak..

  13. shafaric says:

    Cantiknya design duit baru ni … Memang de bomb!

  14. cyza says:

    Aku pos duit via paypal…

  15. cyza says:

    Betul tu…Not much time to blog and comment.

  16. farahaznil says:

    heh…selama ni tak tahan lasak ke?hi hi hi..selalunya poket kita je yg tak tahan lasak..asik hilang je duit.. =p

  17. farahaznil says:

    cantik lg klu berkepok!! heheh

  18. farahaznil says:

    huh…xnmpk lagi syiling yg baru….x sabar ni..ha ha ha

  19. cyza says:

    Hehe…tunggu aku post gambar duit kertas berkepok-kepok…hehe…It’s inside my Samsung Galaxy Ace smartphone.

  20. cyza says:

    Wow…tak larat nak update sampai 2 post consistently per day. Sekali sekala ok la…Then nak update blog lain…aku nak buat phd je la ni…Aku cuma blog bila aku tension je buat research.

  21. cyza says:

    Cheers mate. Where are you from mate?

  22. cyza says:

    Nak post gambar duit syilling semalam tapi tak sempat.

  23. cyza says:

    Yep..harapnya begitu lah lasaknya.

  24. Since the Sikhs suffered, they had no alternative and one of them threw shoe on a minister. We should stop excess and people who commit excesses should be brought to book so that people could get justice.

  25. noriz says:

    bangga dgn pengeluaran wang kertas baru ni sbb ia standard dgn negara2 maju…
    cam jiran terdekat kita, singapore dan Australia dah lama pakai kertas jenis tu…

    cantik dan berkualiti kan…

  26. cyza says:

    Dah dapat ke?

  27. noriz says:

    eh, tak lah…

    belum lagi tpi i dah tahu camana jenis dia..

  28. cyza says:

    Wah…bagus-bagus!!!

  29. Ahmad Hati says:

    Tengah menunggu duit baki orang kedai

  30. Outstanding publish. I became examining consistently this blog site that i’m prompted! Useful details especially the last section ­čÖé My partner and i manage such information considerably. I’d been searching for this unique data for a long time. Appreciate it as well as of chance.. eurojackpot zufallszahlen

  1. February 19, 2012

    […] – Farahaznil nak merehatkan otak di hari sabtu ini dengan tenang. Hihi . Erk..Cyza dah pegang ke belum duit syiling baru ni? […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.