Get BlackBerry Bold 9900 Smartphone with 1Malaysia Book Voucher

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

I just collected the 1Malaysia Book Voucher few days ago and today, while having an early breakfast at Ruby Cafe (in my faculty) + reading Harian Metro with my other half, I stumbled upon the cartoon below. It is interesting, funny, sarcastic and meaningful. What if such situation really happen in our country?

I bet, a bunch of students will rush to the nearest book store and exchange the RM200 book voucher with the new Blackberry Bold 9900 (the model is mentioned for example purpose only). Imagine MPH bookstore or Badan Book Store or whatever book store launched such a spectacular offer!

But, don’t ever dream of this to happen…haha… This is just a joke! If you have the 1Malaysia Book Voucher, please use them wisely. Buy books that are going to be useful for you and your self development. I plan to buy a self or personal development book myself. Also don’t forget to bring your matric card or student identification card when using this voucher.

CheapBlackberryBold9900

If there is a book shop that can trade the voucher with a cool BlackBerry Bold 9900 like this, who can resist? The cartoon was taken from today's Harian Metro.

*If you like to follow my musing, get updated whenever I publish new entry. Just subscribe to me by email >here<.

Share and Enjoy

You may also like...

38 Responses

  1. titan says:

    hehe..rm200 aje harga blackberry? biar betul. haha

  2. cyza says:

    Joke je bro…hehe

  3. farahaznil says:

    hahhh..ni aku ada baca dekat metro td..haha..memang lawak

  4. cyza says:

    Hehe…nice isn’t it?

  5. titan says:

    tapi memang first time aku dengar leh jual handset guna baucer. haha..

  6. farahaznil says:

    haha..memang kelakar..sekarang trend hot tentang “cerita lawak kartun” perli2 baucar free..hahah

  7. farahaznil says:

    haha..kalau gitu..boleh lah buat top up angkat canon 60D..hahaha

  8. Long says:

    Ini idea bisnes yang bagus. Tukar je bb bold dgn handphone entry level yang sama dengan nilai voucher. Mesti ada yang berkenan punya.

  9. cyza says:

    Haha..betui tu 🙂

  10. suri says:

    salam..
    heee sori2 sgt lamabt jejak sini setelah lama bertapa wewe..

    ia mengingatkan saya budak2 buat baucer ni salah guna aei, mana letak pemikaran dema smpi sanggup bt bgtu..sok dh lepas hbis bjr entah jadi org ke idak..?

  11. suri says:

    2 mggu yg lepas ada gak g bli bahan bacaan d popular.rata2 yg pakai baucer ni org cina..depa tebus bli buku2 sekolh d sana.. org melayu beli apa ar agaknya yer hee

  12. I’ve been dying to get my hands on a new BB Bold 9900. I don’t want to buy one from T-mobile just because it has pre-installed apps like a T-mobile store which really irritates me >_< . I've looked on amazon and I was hoping to buy one unlocked but some reviews say it wasn't complete or that the phone was not unlocked.

  13. farahaznil says:

    org melayu beli novel !!!hahaha…most of my friend mcm tu…

  14. cyza says:

    Yep, betul tu. Harapnya lepas ni depa tu sedar dan insaf ye… 🙂

  15. cyza says:

    From thousands of smartphones, why in earth do you choose BB Bold 9900?

  16. samdaddycool says:

    beli novel je?? rugi.. rugi,

  17. Its really an awesome phone that has qwerty keyboard.The camera resolution is also very nice.
    It has some excellent features and the processor and OS also increase its performance.

  18. farahaznil says:

    hah..nak buek mcm mano..buku arkitek..mahai tak beragak bro…baucar pun taraaa cukup

  19. farahaznil says:

    alah..tapi duit tu kan kerajaan dah bg..lantak depa la nak beli apa..haha…depa yg tanggung

  20. farahaznil says:

    hahaha..nak beli galaxy note tak lepas..huhu

  21. samdaddycool says:

    beli anjung seri jek 😀

  22. Rizal says:

    kat popular hari tu ada yg pakai baucer beli hotwheels …. hahaha

  23. cyza says:

    Wah…interesting!!!
    Up to the book store isn’t it?

  24. farahaznil says:

    hahaha…haah…rm200 agak2 cukup tak nak ambil tempahan setahun punya..btw bro..anjung seri more to id lah bro..huh

  25. samdaddycool says:

    farah> firm kecik / bajet projek, akitek pun kena design ID maa…

  26. farahaznil says:

    hahah..bila ckp psl ni..terfikir plak….part time apa eh sesuai untuk archi..haha..ko tak nak try dulu ke sam??

  27. samdaddycool says:

    Try apa?

    part time archi?, gi jumpa lecturer ko, tanya ada job tak?

  28. farahaznil says:

    hahah…malas aku…aku punya cad pun tak siap2..nanti kena siapkan keja dia dulu..haha..

  29. cyza says:

    Tak siap2 sebab busy blogging!!!

  30. farahaznil says:

    ish mana ada…time kat uia..berhabuk blog tu..haha

  31. Rizal says:

    rasanya la kot… popular sekarang dah lain, macam2 ada dalam tu, dah mcm gift shop…

    mph terhad pada buku je rasanya….

  32. cyza says:

    Hehe…Interesting piece of info. However, I’m more interested of getting books for me and the kids.

    Cheers mate.

  33. farahaznil says:

    haha…sebenarnya tauke kedai dah tak kisah apa kita nak ambil..yg penting baucar tu depa dapat…bisnes beb

  34. cyza says:

    Yeah…exactly my dear…Business is all about getting profit!

  35. Ahmad Hati says:

    Kalau dapat cover Rm200 dari harga sale okay juga

  36. Ahmad Hati says:

    Tak berkempatan nak baca lagi

  37. cyza says:

    Haha..ye betul…

Leave a Reply

Your email address will not be published.