A Unique Scene in A Fast Food Restaurant

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Lelaki ini kerja meminta sedekah dengan cara menjual kad laminate yang ada ayat 4 Kul. Aku dah 2 atau 3 kali sedekah kat dia di macam2 lokasi. This time terserempak lagi dengan dia di McD dan wife sedekah RM2. Soon lepas tu dia keluarkan semua hasil duitnya dan tukar ke matawang lebih besar di cashier McD... Amcam...gerek tak? Apa2 hal...aku sangka baik dan anggap mungkin dia memang betul2 susah.Lelaki ini kerja meminta sedekah dengan cara menjual kad laminate yang ada ayat 4 Kul. Aku dah 2 atau 3 kali sedekah kat dia di macam2 lokasi.

This time terserempak lagi dengan dia di McD dan wife sedekah RM2. Soon lepas tu dia keluarkan semua hasil duitnya dan tukar ke matawang lebih besar di cashier McD…

Amcam…gerek tak? Apa2 hal…aku sangka baik dan anggap mungkin dia memang betul2 susah.

Apa-apahal pun, di bulan Ramadhan yang mulia ini dan tak kisah lah mana-mana bulan pun, marilah kita perbanyakkan dan ikhlaskan bersedekah. Jadikan ianya satu amalan dan latih anak2 kita juga bersedekah…

Sesungguhnya dalam bersedekah itu kita menyucikan harta kita dan menghidari dari musibah…bukan kah itu lebih baik?

Betul tak kak Ton???

Share and Enjoy

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.